Centrum Diabetika
  • Etap1
  • Etap1
  • Etap1

Trzy proste kroki do szczupłej sylwetki

Aktualności

12.05.2011

Alkohol dobry do obiadu


Niewielkie ilości alkoholu - a zwłaszcza czerwonego wina - mogą działać korzystnie na nasz organizm. Czerwone wino zawiera bardzo dużo antyutleniaczy, które bardzo dobrze wpływają na zdrowie serca i układu krążenia. Antyutleniacze chronią nas też przed nowotworami.
Co więcej, jak wykazały niedawne badania we Włoszech - młodzi ludzie, którzy kończą drugą dekadę życia, pijąc wino podczas obiadu są mniej zagrożeni alkoholizmem. Dzieje się tak, gdyż spożywanie niewielkich ilości alkoholu podczas rodzinnych posiłków uczy odpowiedzialnego i umiarkowanego picia.

Niekórzy rezygnują z lampki wina, bojąc się, że alkohol spowoduje niestrawność i ból brzucha. Uspokajamy - przy niewielkiej ilości trunku nie grozi nam to. Trawienie co prawda jest nieco wolniejsze, ale badania przeprowadzone przez naukowców ze Szwajcarii wykazały, że niewielka ilość alkoholu kosnumowana podczas obfitego obiadu nie powoduje żadnych negatywnych efektów typu wzdęcia, czy nadkwaśność.

Aktualności

27.12.2016
Osiągnąłeś docelową wagę? Brawo!

Zgubienie zbędnych kilogramów nigdy nie jest prostym zadaniem, a Ty świetnie sobie z tym poradziłeś. Teraz powinieneś skoncentrować się na ustabilizowaniu i utrzymaniu osiągniętej masy ciała.

Strona 1 z 32  > >>